Hotel and residential units in Medeu, Kazakhstan – 2015

The scheme delivers a 50 rooms hotel and 50 independent residential units.
The shape and the volumes of the buildings have been instructed by the natural slope of the site which is located within the boundaries of the Ile Alatau National Park, a green and sustainable design approach was therefore a paramount priority.
A hall/ public square links the residences to the hotel and accommodates the ballroom/conference centre and the shops.
The aqua centre offers a wide range of facilities from slides to swimming pool to spa and gym. From the restaurant, on the second floor, the guests can enjoy a spectacular view onto the garden roof and the valley below.
The large use of glazed surfaces makes the internal areas airy and naturally well-lit.
The green roof of the hotel is a walkable slope which becomes, during the winter months, a sky run.